Ingrediƫnten:
100 gram witte rijst klaargemaakt gewogen
100 gram kipfilet 125 gram ui
0 naar smaak champignons
1 stengel bleekselderij
0 naar smaak wortel rasp
25 gram boter
15 gram bloem
250 cc melk
- Bereiden voor de roe:15 gram bloem 25 gram boter250 cc Melk (of combi van kippenbouillon en melk)Evt nog een bouillonblokje.
- Maak de kip met peper en zout klaar in een anti aanbakpan.
- Als de kip droog kookt elke keer een scheutje kippenbouillon toevoegen om de kip kleur te geven.
- Uitjes en champignons bakken (evt ook klaarmaken met bouillon) en bij de kip doen.
- De roe toevoegen Als laatste voeg je de geraspte wortel en fijngemaakte bleekselderij (ik pureer hem zelf) toe.
- Beetje ketjap Asin om de smaak een beetje te versterken.
- IJsbergsla met rauwkost erbij en weer smullen geblazen.