zondag 27 oktober 2013

Stokbrood met tonijnbanaansalade voor 2 pp

  stokbroodmettonijnbanaansalade.jpg 
Ingrediënten:

200g uitgelekte tonijn uit blik
60 grambanaan
1 stengel bleekselderij
1/2 rode paprika
2  harde broodjes a 60 gram
4 blaadjes sla
60 gram ui (verplichte groente
50 gram mayonaise
citroensap
zout
peper

Bereidingswijze
Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Prak in een kom de vis fijn. Snij de paprika en de bleekselderij in stukjes. Hak de ui fijn. Snij de helft van de banaan in plakjes en prak de andere helft fijn. Besprenkel de plakjes banaan met citroensap. Schep de geprakte banaan, de ui, bleekselderij, paprika, zout, peper en mayonaise door de tonijn. Snij de broodjes open en leg de blaadjes sla op de onderste helften. Schep de tonijnsalade erop en verdeel de plakjes banaan. Leg de bovenste helften van de stokbroodjes op de salade.

en smullen maar