maandag 16 juli 2012

Witlofsalade met rode grapefruit 4 p.p


Witlofsalade met rode grapefruit


Ingrediënte:
4 struiken witlof
1 rode grapefruit
3 el olijfolie extra vierge
1 el rodewijnazijn
beetje zoetstof
 sjalot, gesnipperd


Bereiden

Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern. Maak de blaadjes los en snijd ze in de lengte in repen. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Dit gaat het makkelijkst als u deze, net zoals een appel, in een ronddraaiende beweging schilt. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Probeer bij het snijden zoveel mogelijk sap op te vangen. Maak een dressing van het grapefruitsap, de olie en de azijn. Breng op smaak met de suiker en peper en zout. Meng de witlof met de grapefruit en de sjalot en schenk de dressing erover.