zondag 6 april 2014

 
EGA verantwoorde wrap voor tussendoor

Ingrediënten:
wrap p.p.:
15 gram tarwebloem,
1/3 eiwit,
wat peper knoflook kruiden
en water.

 Vulling: 50 gram gesnipperde ui, 5 champignons in stukjes, 3 el tomaatblokjes (blik) met wat tomatensap, ver...se basilicum blaadjes, 1 zure augurk in stukjes, rucola sla, ijsbergsla, 15 gram mayonaise en 1 el brushetta kruiden.

Bereiding:
wrap: doe de knoflook peper kruiden door de bloem en mix het eiwit erdoor. Voeg wat water toe tot er een beslag ontstaat. Bak de wrap dan in een anti aanbakpan om en om bruin.

Bereiding:
vulling: bak de ui en champignons aan en voeg de tomaatblokjes met het sap toe. voeg daarna de brushetta kruiden toe en laat het geheel even pruttelen en inkoken tot er een dikke saus ontstaat. Laat de saus afkoelen en snij er een flinke hand rucola sla doorheen. voeg wat verse basilicumblaadjes, de mayonaise en de gesneden augurk toe.

Smeer de wrap in met het mengsel, verdeel er nog heel fijn gesneden ijsbergsla overheen en rol de wrap stevig op. Pak hem in aluminium folie en leg het een uurtje in de koelkast. Snij de wrap in plakjes, steek er een prikkertje in en gebruik hem als extraatje.