dinsdag 10 juni 2014

Aardappel variaties
Rösti
100 gram aardappels
25 gram ui
zout, peper naar smaak
nootmuskaat naar smaak
• Kook de aardappels ± 7 minuten
• Laat ze wat afkoelen en rasp ze niet te fijn
• Ui fijn snijden of raspen
• Zout, peper en nootmuskaat toevoegen
• Maak in een pan op de panfit-vel een platte koek
• Druk die iets aan met de bolle kant van en lepel
• Bak op een lage temperatuur de rösti aan twee kanten licht bruin

XXXXX

Aardappeltomatenpuree
100 gram aardappels
1 tomaat
25 gram ui
iets knoflook
zout en peper naar smaak
1 theelepel basilicum
paprika poeder
1 eetlepel olie
• Kook de aardappel ongeveer 10 minuten
• voeg dan de tomaat en de ui toe en kook alles verder gaar
• maak een puree en voeg de olie en de kruiden toe

XXXXX

Aardappelsalade
100 gram aardappel gekookt, koud laten worden en in blokjes snijden
stukje komkommer in stukjes
stukje rode paprika in stukjes
½ eetlepel mayo
½ eetlepel yoghurt
iets paprikapoeder, zout
1 thee lepel peterselie
• schep alles onder elkaar
Geniet van al dit lekkers 

 Erg lekker geniet ervan.

lekkere recepten van Anita van Eijk bedankt