dinsdag 10 juni 2014

Een heerlijk gevarieerd lijstje voor elk wat wils…..

Tosti Hawaï (lunchkeuze)
2 sneden bruin brood
15 gram kaas
25 gram kalkoenfilet
Bruchetta kruiden
100 gram ananas

Beleg het brood. Leg dit in het warme tostiapparaat tot de kaas gesmolten is leg er 100 gram ananas op en smullen maar!

Shoarma met witlof. (dinerkeuze)

135 gram shoarma vlees (heren 185 gram) (mag ook kip zijn die je met shoarmakruiden bestrooid)
100 gram aardappelschijfjes
1 grote stronk witlof
1 rode paprika
150 gram champignons
125 gram uien(verplichte groente)
1 dl halfvolle melk
15 gram bloem
15 gram boter.
bieslook, peper zout

Bak het vlees samen met de paprika, uien en champignons.
Als dit klaar is in een ovenschaal(niet invetten), daarop de aardappelschijfjes,dan de rauwe witlof fijngesneden, daarop het sausje van de melk, bloem, boter en de kruiden en dit 20 minuten in de oven. Op ongeveer 150 graden.
Wel de deksel op de schaal of folie erover, je mag niet oververhitten door de boter die erin verwekt
is.
RABARBER-AARDBEIEN SHAKE

500 gram rabarber ( verplichte groenten)
1 theelepel krijt
150 gram aardbeien ( 1 vrucht groep 1)
250 ml. magere yoghurt

De rabarber au bain marie gaar stoven , voeg het krijt al roerend toe.
Weeg 125 gram rabarber af was 150 gram aardbeien en voeg de 250 ml magere yoghurt toe. Doe dit alles in de blender of maak met de staafmixer een shake, voeg er nog wat zoetstof aan toe en smullen maar dit is echt HEERLIJK………………
En wanneer mag je dit gebruiken vraag er maar naar ???




Yoghurt ananaspuddingkie (is fout geschreven maar klinkt zo gezellig)

1/4 liter mager yoghurt
4 blaadjes gelatine
100 gram ananas op eigen sap
25 cc ananas sap
beetje zoetstof

Week de gelatine in koud water, vermeng de ananas met de yoghurt en zoetsof en verwarm in een pannetje het sap, haal de gelatine blaadjes uit het water en knijp ze goed uit.
Doe de blaadjes in het warme ananas sap en roer het geheel goed tot het is opgelost, Meng het sap met de gelatine door de yoghurt met de ananas en laat het in de koelkast opstijven.
Per persoon gebruik je: 1 vrucht, de helft van de yoghurt.
Tip: Als je de ananas vervangt door bv frambozen in de zomer neem je ipv sap 25 cc water.
Smakelijk eten.

Bedankt Anita van Eijk. We gaan er lekker van Smullen