vrijdag 11 januari 2013

Bruchetta met zalm


Goed voor hart en bloedvaten: gegrild sappig zalmmootje op een Italiaanse bruchetta met daarop geplukte kruiden. Eet smakelijk!


Ingrediƫnten:
100 gram zalmfilet, 60 gr bruin brood, 1 teentje knoflook 1 el olijfolie
zout en peper, dille, peterselie, bieslook en basilicum (geplukt)
beetje citroensap, lampadina tomaatjes of baby pomadori
35 gr bosuien, 1/4 Spaanse peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de grill of grillpan. Peper en zout de zalmmoot licht en grill hem aan beide kanten zo’n 2 minuten.
  2. De zalm hoeft niet geheel gaar te zijn, dan blijft hij lekker sappig.
  3. Meng de tomaten, bosui en Spaanse peper met de zalm en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  4. Pluk de zam vervolgens in kleine stukjes.
  5. Snijd het brood in plakken en leg ze op de grill tot ze lekker krokant van buiten zijn.
  6. Plet een teen knoflook en wrijf het brood er mee in.
Meng de geplukte kruiden met een beetje citroensap, olijfolie en peper.