Ingrediënten
pas het recept aan met onze EETWIJZER.
Maaltijdsoep met gerookte forel
- 1 preien
- 1/4 courgette
- 100 g kruimige aardappelen
- Olijfolie om in te roerbakken
- 1/4 tl kerriepoeder
- 100 ml halfvolle melk
- 100 ml water
- 1/4 groentebouillonblokje
- 1/4 blaadje laurier
- 100 g gerookte forelfilets
- 0.125 bosje bieslook
- 60 gr volkoren stokbrood
- 1/4 teentje knoflook
- olijfolie extra vergine
Extra nodig:
- bakpapier
- schuimspaan
Bereiding:
- Halveer de preien in de lengte en was de preien. Snijd de preien in dunne halve ringen en de courgettes in kleine blokjes.
- Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
- Verhit een scheut olie in een hoge pan en bak de preien, aardappels, kerriepoeder, peper en een snufje zout.
- Voeg de melk, water, het bouillonblokje en laurier toe en kook de soep op laag vuur circa 10minuten.
- Voeg de courgettes toe en gaar 2 minuten mee.
- Voeg de forelfilets toe en laat 2-3 minuten doorwarmen. Haal de vis met een schuimspaan uit de soep en breek in grove stukken.
- Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is.
- Snijd de bieslook fijn.
- Verdeel de forel over de borden en schep de soep eroverheen. Strooi de bieslook over de soep.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd het stokbrood in grove stukken. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak circa 4 minuten in de oven.
- Pel de knoflook. Sprenkel olijfolie extra vergine over het brood en wrijf de knoflook erover.