zondag 18 augustus 2013

GOURMETTEN:

Wat tips voor bij het gourmetten:
Laat kip sudderen in een beetje juspoeder of delicatessesaus.
100 gram kip/vlees/vis gebruiken, denk aan je verplichte en vrije groente.
Meng 25 gram mayonaise met slafris, heb je aardig wat om sausjes van te maken.




AARDAPPELSALADE
Ingrediënten:
100 gram gare aardappelblokjes
1 zure augurk
25 gram gesnipperde ui
40 gram doperwten
12½ gram mayonaise
25 gram magere yoghurt
knoflook
peper
kruidenzout
kerriepoeder
(Roer alles door elkaar en zet het 1 uurtje in de koelkast)

TOMATENSALADE
Ingrediënten:
in plakjes gesneden tomaat
gesnipperde prei
bieslook
mosterd
azijn
peper, zout en eventueel wat zoetstof
(Meng alles door elkaar en garneer met bieslook)

KOMKOMMERSALADE
Ingrediënten:
in plakjes gesneden komkommer
bieslook
slakruiden
50 gram bulgaarse yoghurt
zoetstof
(Roer alles door elkaar en laat het 1 uurtje in de koelkast staan)

KNOFLOOKSAUS
12½ gram mayonaise
62 gram bulgaarse yoghurt
vers geperste knoflook
zoetstof
peper, kruidenzout
bieslook
scheutje ketjap asin.
(Roer alles door elkaar)

KETJAPSAUS
25 cc ketjap asin
25 cc water
verse knoflook
uivlokken
verse peper
bieslook
sambal
(Alles door elkaar roeren en even laten staan)