zondag 18 mei 2014

EGA BBQ

Spiesen: 135 gram rauw gewogen, vlees, vis, kip, (heren 185 gram).
Rijg deze op spiesen met bv. Ananas, ui, courgette, champignons, enz.

groentesticks gemarineerd in de ketjap, honing, kruiden ...
en gesnipperde prei is heerlijk.

Aardappelsalade: 100 gram aardappelblokjes, gesnipperde prei, 25 gram doperwten, gesnipperde paprika. Dit alles door elkaar roeren. Dressing van 10 gram mayonaise, 15 gram Biogarde yoghurt, lepeltje acacia honing, bieslook, knoflook, mosterd, peper en zout.

Sausjes met yoghurt en kruiden. Bijvoorbeeld: yoghurt, bieslook, knoflook, kruidenzout, of yoghurt, gesnipperde prei, tomatenpuree, Italiaanse kruiden.

Fruitsticks met meloen (100 gram) en aardbei (75 gram). Op een saté prikker en in een halve kool steken, ingepakt met aluminium folie.
Salade van sla, tomaat, komkommer en geraspte wortel, sla fris naturel, honing en mosterd.
Neem ook eens rucola sla. Dit heeft een pittige smaak en geeft wat extra’s aan je salade.

Witlofschuitjes opgevuld met rauwkost salade. Opgemaakt op een ronde schaal.
Geraspte wortel, gesnipperde witte kool, stukje fijngesneden prei, yoghurt, zoetstof, knoflook, peper, bieslook, kruidenzout.

voorbeeld visspiesen:
- tonijn met courgette en schijfjes citroen.
-Zalmfilet met garnalen en kerst tomaatjes.
-Reepjes tilapia, dunne wortel plakken (met kaasschaaf snijden) op een spies rijgen. Van te voren marineren in ketjap met honing en citroensap en kruiden naar smaak. Aluminium folie op de BBQ leggen en daar de vis spiesen op gaar maken.