woensdag 9 november 2016

Italiaanse broodquiche

Deze broodquiche is geschikt voor twee personen. Serveer hem tijdens de lunch of diner. 

Benodigdheden

  • 120 gram bruin brood, zonder korst
  • 60 gram courgetteplakken
  • preiringen
  • vleestomaat in plakken
  • 2 eieren
  • 15 gram kaas
  • 50 gram kwark
  • Italiaanse kruiden
  • knoflook
  • bakblik

Bereidingswijze

Verdeel het brood over de bodem en langs de opstaande rand van het bakblik. Druk het brood goed aan. Strooi er wat Italiaanse kruiden overheen. Bak de prei en de uitgeperste knoflook even aan en verdeel de helft over de boterhammenbodem. Leg daarna de dunne plakken courgette erop met de rest van de prei knoflook. Klop de eieren los en roer de kwark en daarna de kaas erdoorheen. Schenk dit over de broodquiche en bedek deze met plakken vleestomaat. Strooi er nog rijkelijk Italiaanse kruiden overheen en zet de quiche in de voorverwarmde  oven op 200 graden. Bak de quiche in ongeveer 25 minuten gaar.