dinsdag 27 april 2010

recept lasagne


lasagne
Benodigdheden: 135 gram rund gehakt (heren 185 gram) 1/2 bakje gesneden champignons, 65 gram gesnipperde ui, 60 gram courgette in blokjes, 1/3 blikje tomatenblokjes, 150 cc tomatensap (pak), Italiaanse kruiden, verse basilicum, takje tijm, takje rozemarijn en wat peper knoflook kruiden. 40 gram ongekookte lasagne vellen.

Voor de bechamelsaus: 15 gram boter, 15 gram bloem, 100 cc bouillon, 50 cc half volle melk, 3 bolletjes diepvries spinazie, verse peper.



Bereidingwijze:

bak het gehakt rul en voeg de droge kruiden toe. Haal het evt. vet uit de pan en voeg de gesneden groente toe en laat dit even mee bakken. Voeg dan de tomaatblokjes met de tomatensap toe en laat het geheel even pruttelen tot er een lobbige saus ontstaat. Voeg als laatste de verse kruiden toe.

Neem een ovenschaal en begin met een laagje saus, daarna een vel lasagne om en om. Eindig met een laagje saus en zet de schaal ca. 25 minuutjes in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Verwarm, in de laatste 5 minuten, 15 gram boter en voeg daar 15 gram bloem aan toe (roux maken) laat even gaar worden en voeg de bouillon met de melk langzaam toe tot er een gebonden saus ontstaat. Doe er dan de spinazie bij en wat verse peper. Als de lasagne gaar is schenk dan de bechamelsaus over de schotel. Daarna NIET meer in de oven!! neem er een lekkere groene salade bij. Eet smakelijk!!
kijk voor meer recepten op egarecepten.