woensdag 1 september 2010

champignonsoep


champignonsoep
Benodigdheden:

15 gram roomboter, 15 gram bloem, 1/2 bakje champignons, 1/2 el gedroogde ui (EGA) 75 cc tuinkruiden bouillon, 50 cc halfvolle melk, verse bieslook, peper, snufje knoflook en eventueel nog wat kruidenzout.

Snij de champignons fijn en doe er de gedroogde ui, 1 el water, wat knoflook, peper en kruidenzout bij. Zet deze even ca 2 minuutjes in de magnetron. Maak intussen een roux van de boter en bloem. even laten garen en dan de bouillon langzaam toevoegen > goed roeren!! Daarna de champignons met het vocht toevoegen aan de gebonden soep. als laatste de melk toevoegen. (mocht je de soep liever deze dikte houden dan hoef je de melk niet toe te voegen maar is wel lekker. Deze soep mag tussen de maaltijden door gebruiken. Als u er een maaltijd soep van wilt maken voor tussen de middag is het toeveoegen van 30 gram geraspte kaas heel erg lekker. Neem hier dan 60 gram bruin stokbrood bij.

Wilt u deze soep als maaltijdsoep bij het diner gebruiken dan kunt u hier eventueel 135 gram gehaktballetjes (heren 185 gram) bij doen en daarbij nog 1 boterham.