maandag 13 september 2010

Eet rode pepers tegen overtollig vet


Eet rode pepers tegen overtollig vet
Goed nieuws voor mensen die van pittig voedsel houden. Het eten van Spaanse pepers helpt de vetverbranding.

Onderzoekers aan de Universiteit van Californie hebben bewijzen dat rode pepers helpen bij het verbranden van overtollig vet. Belangrijkste weldoener van de peper is het bestanddeel capsaicine dat zorgt voor de scherpe smaak. Door de hitte die vrijkomt als je de peper eet, wordt je uithoudingsvermogen vergroot en gaat vet oxideren. Gelukkig is er ook een alternatief voor mensen die zich liever niet wagen aan hete pepers. Dezelfde onderzoekers ontdekten namelijk dat er een milde variant van capsaicine voorkomt in bepaalde plantensoorten.

Onderzoek
De Californische studie breidt voort op andere onderzoeken waarin reeds werd aangetoond dat hete pepers het metabolisme zou versnellen en de eetlust verminderen. Aan het nieuwe onderzoek deden 34 mannen en vrouwen mee, die elke dag, een maand lang, een maaltijdvervanger met weinig calorieën moesten eten. De helft van de proefpersonen kreeg vervolgens een supplement van de niet-hete variant van capsaicine: dihydrocapsiate. De andere helft kreeg een placebo. Het effect was al na een paar uur merkbaar.

Verhoogd energieniveau
Mensen die het rode-peper supplement hadden gegeten, verbruikten twee keer zo veel energie als de placebo-eters. De brandstof die nodig was voor deze energie werd daarbij uit het vet gehaald. Het aantal extra calorieën dat een persoon per dag kan verbranden door hete pepers blijft vooralsnog bescheiden. Zo’n 100 tot 200 extra caloriën per dag afhankelijk van iemands geslacht en gewicht. Maar alle beetjes helpen.

Heb dit gelezen op de site van leontien van moorsel.