zondag 7 november 2010

Wintergroente knolselderij


Knolselderij
Bevat 32 kcal per 100 gram. Is de wintergroente met de meeste vezels, namelijk 4,9 gram per 100 gram. Bevat daarnaast veel ijzer en werkt daarmee positief om bloedarmoede te voorkomen.

Leuk om te weten: knolselderij kun je ook gebruiken als smaakmaker in plaats van het kruid, bladselderij.

Kooktip: Maak er puree van, dat is weer eens wat anders dan standaard aardappelpuree. Snijd de knolselderij in stukken, kook ze gaar en maak een puree met een 1 el boter, 50 cc melk, peper en zout. Knolselderij is vrij heftig van smaak dus je kunt het eventueel mengen met je aardappelen en er dan puree van maken om het wat zachter te maken.

Tip: Wist je dat je wel voorzichtig moet zijn met het koken van groente? Door het koken verliest groente wel tot 50% van zijn hoeveelheid vitamines. Het is daarom het beste om groente altijd kort te koken in zo min mogelijk water. Maak van het kookvocht je saus zodat je de vitamines niet met water en al wegspoelt

voor recept kijk op EGANederland klik hier