vrijdag 17 december 2010

Kerstdiner voor 2 personen




Mosterdsoep:
12,5 gram boter, 15 gram bloem > roux maken, aanvullen met bouillon en 100 cc melk, mosterd, lepel honing, peper, kerriepoeder en kruidenzout. Toevoegen 20 gram gesnipperde bosui en wat bieslook.

Hertenbiefstuk met champignonsaus:
2x 135 gram rauw gewogen hertenbiefstuk, bakken op panfit velletje (zonder zout en kruiden)
Oesterzwammen, kastanjechampignons en gewone witte champignons in stukken snijden, bakken op panfit met
110 gram gesneden ui, peper, roos en marie kruiden, knoflook en kruidenzout.
50cc bouillon, juspoeder en de champignonmix toevoegen. Als laatste 25 gram Bulgaarse yoghurt erdoorheen roeren. Evt. nog wat verse peper en bieslook toevoegen.

Hertenbiefstuk op een bord, saus eroverheen en 100 gram krielaardappeltjes (pp)met paprikapoeder gebakken in een Tefalpan of in de oven.

Salade van veldsla en ijsbergsla, tomaat, komkommer, sterrenkers, 25 gram mayonaise, 25 gram Bulgaarse yoghurt, salade kruiden, verse bieslook en eventueel wat kruidenzout.

Broccoli gekookt in de bouillon met foelie en knoflook.

Dessert: EGA Coupe
IJs maken van Bulgaarse yoghurt en honing. Verdeel het ijs over twee coupes. Verwarm 50 gram aardbeienjam even in de magnetron en schenk het over het ijs..

koffie of thee na

EGA wenst u prettige feestdagen en een gezond en slank 2011 toe!!