donderdag 9 december 2010

Slank gourmetten met de feestdagen



Kies voor slanke soorten vlees, zoals bijvoorbeeld biefstuk, tartaar, varkenshaas of kipfilet. Vette soorten mogen ook best een keer, maar neem hier dan één stukje van.

Probeer ook eens vis. Alle soorten vis zijn goed, al zijn sommige wat vetter. Witte vis is mager, vissoorten zoals zalm, tonijn en makreel zijn vet.



Groenten
Ook groenten zijn erg lekker bij het gourmetten. Vooral champignons, ui en paprika zijn aanraders, omdat deze niet eerst hoeven te worden gekookt. In plaats van groenten meebakken, kun je ook kiezen voor een lekkere salade die je erbij serveert.

Pas op met stokbrood met kruidenboter. Beperk je tot een paar sneetjes met een dun laagje kruidenboter. Je kunt ook zelf kruidenboter maken van margarine waar je verse kruiden en een teentje knoflook doorheen doet. Dat is een stuk gezonder dan die vette kant-en-klare kruidenboter.
Wil je tijdens de feestdagen op je lijn letten, maar wel lekker gourmetten? Lees de volgende tips en je hoeft in januari niet op dieet.


Pas op met sauzen!
Kies voor rode sauzen of yogonaise. Knoflooksaus en andere witte sauzen bevatten vaak veel kilocalorieën.



kijk goed even in je EETWIJZER zo kun je heel wat lekkere dingen bij je gourmetten doen.