woensdag 12 januari 2011

kippen ragout met rijst



Recept voor 1 persoon.

Ingrediƫnten:
100 gram witte rijst klaargemaakt gewogen
100 gram kipfilet 125 gram ui
0 naar smaak champignons
1 stengel bleekselderij
0 naar smaak wortel rasp
25 gram boter
15 gram bloem
250 cc melk
Bereiden voor de roe:15 gram bloem 25 gram boter250 cc Melk (of combi van kippenbouillon en melk)Evt nog een bouillonblokje.
Maak de kip met peper en zout klaar in een anti aanbakpan.
Als de kip droog kookt elke keer een scheutje kippenbouillon toevoegen om de kip kleur te geven.
Uitjes en champignons bakken (evt ook klaarmaken met bouillon) en bij de kip doen.
De roe toevoegen Als laatste voeg je de geraspte wortel en fijngemaakte bleekselderij (ik pureer hem zelf) toe.
Beetje ketjap Asin om de smaak een beetje te versterken.
IJsbergsla met rauwkost erbij en weer smullen geblazen