zondag 23 januari 2011

Yoghurt-fruitshake/tonijnspread



dit recept is voor 8 personen
even aan de EGA eetwijzer aanpassen en lekker smullen maar.

Ingrediënten
1 doosje frambozen bosbessen (150 g, diepvries), ontdooid
1 peer, in stukken
1 banaan, in stukken
300 ml magere yoghurt
50 ml diksap appel-blauwe bes (fles 400 ml)

Bereiden
1. Meng het fruit met de magere yoghurt en het diksap appel-blauwe bes in een hoge kan en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde drank. 2. Schenk de shake in stevige kunststof bekers (gebruik voor volwassenen feestelijke glazen) en garneer met een vrolijk rietje en/of parasolletje.

TONIJNSPREAD




ook dit even aan de EGA eetwijzer aanpassen
Ingrediënten
1 sjalot, gesnipperd
1/2 friszure appel (bijv. Granny Smith), in kleine blokjes
4 cocktailaugurken zuur (potje 340 g), in kleine blokjes
1 blikje tonijn in water (185 g), uitgelekt
1 el zure room (bekertje 125 ml)..
Bereiden
1. Meng de sjalot, appel en cocktailaugurken met de tonijn. 2. Voeg een flinke eetlepel zure room toe. Breng op smaak met peper en zout. Lekkere dip voor bleekselderij en toastjes.

smul er lekker van.