Recept voor salade met tomaat, komkommer, rode ui & munt
Share 8 februari 2011 door Sabrina geplaatst in Gezonde recepten
Met dit recept creƫer je snel en eenvoudig een smakelijke salade die bij veel verschillende maaltijden past. Let op: je dient de salade een uurtje van tevoren klaar te maken zodat de verschillende smaken zich optimaal kunnen mengen.
Ingrediƫnten voor 6 porties
•2 grote komkommers
•80 ml rode wijnazijn
•1 eetlepel zoetstof
•zout naar smaak
•3 grote tomaten
•105 gram grof gesnipperde rode ui
•15 gram verse muntblaadjes
•1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
1. Maak de komkommers schoon en snijd ze doormidden. Verwijder de zaden en snijd de komkommer vervolgens in dunne schijfjes.
2. Was de tomaten, snijd ze in plakjes en verwijder de zaadjes.
3. Snijd de muntblaadjes fijn.
4. Pak een grote schaal en doe daar de komkommer, de rode wijnazijn, de suiker en het zout in. Laat het mengsel een uur lang staan bij kamertemperatuur. Roer het geheel regelmatig om zodat alle smaken goed vermengen.
5. Voeg de tomaten, ui, munt en olie toe en mix alles nogmaals goed door elkaar.
6. Serveer direct.
Variatie-tip: voeg wat gele paprika en/of ijsbergsla toe!
Share 8 februari 2011 door Sabrina geplaatst in Gezonde recepten
Met dit recept creƫer je snel en eenvoudig een smakelijke salade die bij veel verschillende maaltijden past. Let op: je dient de salade een uurtje van tevoren klaar te maken zodat de verschillende smaken zich optimaal kunnen mengen.
Ingrediƫnten voor 6 porties
•2 grote komkommers
•80 ml rode wijnazijn
•1 eetlepel zoetstof
•zout naar smaak
•3 grote tomaten
•105 gram grof gesnipperde rode ui
•15 gram verse muntblaadjes
•1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
1. Maak de komkommers schoon en snijd ze doormidden. Verwijder de zaden en snijd de komkommer vervolgens in dunne schijfjes.
2. Was de tomaten, snijd ze in plakjes en verwijder de zaadjes.
3. Snijd de muntblaadjes fijn.
4. Pak een grote schaal en doe daar de komkommer, de rode wijnazijn, de suiker en het zout in. Laat het mengsel een uur lang staan bij kamertemperatuur. Roer het geheel regelmatig om zodat alle smaken goed vermengen.
5. Voeg de tomaten, ui, munt en olie toe en mix alles nogmaals goed door elkaar.
6. Serveer direct.
Variatie-tip: voeg wat gele paprika en/of ijsbergsla toe!
Pas het wel even aan de EETWIJZER AAN
Smakelijk ETEN