dinsdag 19 april 2011

Hemelse eiersalade


Ingrediƫnten
2 eieren
20 gr mayonaise
1/2 theelepel Dijon mosterd
Beetje gewone mosterd
Beetje sap van citroen
2 stengels bosje lenteui of bosui,
Gesnipperd even kijken hoeveel het is en aftrekken van je verplichte groenten.
je kunt de bosui ook vervangen door prei.
Zout/Peper

Bereidingswijze
Doe de eieren in een pannetje en bedek met koud water. Breng aan de kook en haal dan direct van het vuur. Doe het deksel op de pan en laat de eieren 10-12 minuten in het water liggen. Haal uit het water, laat afkoelen en pel ze. Om sneller te kunnen afkoelen leg je de eieren even in ijswater.
Meng in een kom de mayonaise, Dijon en gewone mosterd, citroensap en de lenteui. Hak de eieren in grove stukjes en meng dit voorzichtig met de dressing. Breng op smaak met zout en peper.