zondag 3 april 2011

Zalmpakketjes uit de oven met rucolasalade


Ingrediënten
4 zalmfilets (à 150 gram)
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel fijngehakte dille
1 teentje knoflook
2 uien
halve komkommer
2 eetlepels kappertjes
zout en peper
200 gram rucola
dressing:
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de zalm af onder koud stromend water en dep deze droog. Besprenkel de vis met citroensap. Meng 3 eetlepels olie met peper, zout, mosterd, dille en een geperst teentje knoflook. Wrijf de zalmmoten hiermee in. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Halveer de gewassen komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in dunne plakjes. Bestrijk passende stukken aluminiumfolie of bakpapier met de rest van de olie en leg de vis op de folie. Verdeel de uienringen, de plakjes komkommer en de kappertjes erover. Sluit de pakketjes goed en leg ze 10-12 minuten op een bakplaat in het midden van de oven. Maak intussen de rucolasalade. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Meng de dressing door de sla en bestrooi deze met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Serveer de opengevouwen zalmpakketjes met rucolasalade.

Let wel op de hoeveelheden en pas die aan. laat weg wat niet in de EETWIJZER staat en pas het zo aan.
En dan maar smikkelen.