zaterdag 3 september 2011

Kipsaté met taugésalade


Ingrediënten
500 g kipfilet, in blokjes
4 el ketjap manis
300 g witte rijst
1 komkommer
1 bakje taugé (250 g)
2 el wittewijnazijn

Materialen
satéstokjes,
minstens 30 min. geweekt in koud water Bereiden

1. Steek de barbecue aan. Schep de kip om met 3 el ketjap en peper en zout naar smaak. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 10 min. marineren.
2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in stukjes. Meng de komkommer met de taugé, azijn en rest van de ketjap. Breng op smaak met peper en zout.
3. Rijg de kip aan de satéstokjes. Rooster op de hete barbecue in ca. 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Verdeel de kipsaté over 4 borden en schep er de rijst bij. Serveer met de taugésalade. Lekker met sambal.

PAS HET RECEPT EVEN AAN DE EETWIJZER