donderdag 27 oktober 2011

Rode koolsalade met sinaasappel en mosterd



Voor 2 pers.
Ingrediƫnten
1 stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
2 sinaasappels
1 - 2 eetlepels azijn
1 eetlepel mosterd
Zoetstof
1 eetlepel olie

Bereiding
1.Maak het stuk rode kool schoon of gebruik voorgesneden rode kool.
2.Verwijder eventueel de dikke stronk. Schaaf de kool heel fijn.
3.Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
4.Maak een dressing van het sap, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd, wat zoetstof, de olie en wat peper.
5.Meng de dressing door de rode kool en laat dit 1 uur staan.
6.Meng er de stukjes sinaasappel door.

Lekker met een ribkarbonade en aardappelpuree.