dinsdag 5 juni 2012

Blijven afvallen als je op vakantie bent…

In deze periode gaan er weer onwijs veel mensen op vakantie. Eerst rondom de krokusvakantie, vervolgens rondom de paasvakantie, dan rondom Hemelvaart en uiteindelijk breekt de zomervakantie alweer aan.
Vakanties zijn heerlijk, maar betekenen vaak ook een enorme terugval voor je afslankresultaten.

Daarom hierbij 4 tips voor als je wilt blijven afvallen op vakantie…

1. Fruit in plaats van ijs

Op vakantie wordt er verrassend veel ijs gegeten. Niet alleen suikerrijke waterijsjes, maar ook vetrijk roomijs. De calorie-aantallen die dit snoepgedrag met zich meebrengt liegen er niet om. Als je op vakantie iets zoets wilt eten, dan kun je veel beter voor vers fruit gaan. In warme landen is fruit doorgaans extra zoet, en de kans zit er dik in dat er lokale fruitspecialiteiten voorhanden zijn.

2. Alcohol in de zon 

Als je op vakantie bent in een warm land, dan verlies je veel lichaamsvocht vanwege de hitte. Het is dan ook belangrijk om je lichaamsvloeistof continu aan te vullen. De fout die veel mensen op vakantie echter maken, is het achteroverslaan van talloze cocktails en glazen wijn of bier. Dit is funest voor je afslankproces, want alcohol werkt juist vochtafdrijvend. Je blijft zodoende drinken, waardoor je extreme hoeveelheden calorieën binnenkrijgt.

3. Water & salades

Een uitstekende manier om jezelf te verfrissen tijdens je vakantie is het drinken van koel water en het eten van salades. Dit is allereerst een veel gezondere gewoonte dan ijs lepelen en bier drinken. Bovendien bespaart het onnoemelijk veel calorieën en vetten.

4. Pas op met “all-inclusive” arrangementen!

Het all-inclusive principe klinkt aantrekkelijk, maar is in veel gevallen funest voor je lijn. Mensen hebben namelijk de neiging om het onderste uit de kan te halen wanneer het aankomt op zakelijke overeenkomsten. Dat houdt in dat men zoveel mogelijk borden voedsel en glazen drank achterover slaat om het “geld eruit te halen” dat reeds is betaald. Als je eenmaal terug bent van vakantie, zul je je echter knap beroerd voelen van het langdurige, ongeremde bunkeren. Wees daarom extra terughoudend als je all-inclusive op vakantie gaat!