vrijdag 29 juni 2012

Ha­ri­cots verts met to­maat en zalm

Ingrediënten:
1 ei     
1 schaaltje haricots verts 40 gram
1 à 2 trostomaten, in plakken     
1/2 el kappertjes      
1à 2 el olijfolie     
50 gram (blik) roze zalm


Bereiden:

  1.  Kook de eieren in 8 min. hard.
  2. Kook onder-tussen de haricots verts 5 min. in water met wat zout.
  3. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  4. Meng de haricots verts met de tomaten, kappertjes en beetje olie.
  5. Verdeel over je bord.
  6.  Laat de zalm uitlekken in een zeef.
  7. Verwijder de graten en het vel.
  8. Verdeel de zalm over de groenten.
  9. Pel het ei, snijd het in parten en verdeel over de salade.
  10. Besprenkel met beetje olie en bestrooi met peper en zout.
  11. Lekker met 60 gram stokbrood.