zondag 8 juli 2012

Tuinbonensalade

Ingrediënten
250 gram tuinbonen
½ kropje krulandijvie of little gem
1 takjes munt
1 sjalot kijk hoeveel en trek van je verplichte groenten af
50 gram plakjes rauwe ham
1 theelepels mosterd
beetje  citroensap
1 eetlepels olie trek dit van je 25 gram vetten af.

Bereiding:

Kook de tuinbonen in weinig water gaar in 8-10 minuten.
Snijd de andijvie of sla in smalle repen.
Snijd de munt in reepjes, de sjalot in snippers en de ham in reepjes.
Maak een dressing van de mosterd, citroensap, 1 eetlepel water, de olie, peper en een beetje zout.
Meng de dressing, de sjalot en de munt door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
Meng door de koude tuinbonen de reepjes sla en de ham.
Heerlijk met een 60 gram stokbrood of 2 geroosterde boterhammen.