dinsdag 30 oktober 2012

lekkere dipsausjes


25 gram mayonaise
25 gram magere yoghurt
2 eetlepels tomaten puree
Peper zout verse bieslook


25 gram mayonaise
25 gam magere yoghurt
Vers geperste knoflook
Paar druppels ketjap assin
Peper zout en bieslook


25 gram mayonaise
25gram magere yoghurt
2 theelepels salade fix van ega
Zoetstof
Scheutje balsamico
Azijn peper zout


25 gram mayonaise
25 gram mager yoghurt
Italiaanse kruiden
Knoflook peper zout


25 gram mayonaise
25 gram magere yoghurt
Scheutej slafris naturel
25 gram gesnipperde bosui of gewone ui
Knoflook peperkruiden/ kruidenzout


Sausjes:

 Knoflooksaus: magere yoghurt/knoflook/ bieslook en wat slafris naturel
 
Pittige sausje: ketjap (assin)/ tomatenpuree/ sambal/ zoetstof/ bieslook.

Komkommersaus: 1 komkommer/ 1 eetlepel mosterd/ 125 cc yoghurt/ kerrie/ paprikapoeder/ 1 teentje knoflook.

Schil de komkommer, mix de komkommer fijn en roer de yoghurt erdoor, voeg de kruiden toe en klopt het goed op.


Een beetje piccalilly van ega dan je 25 gram mayonaise en een beetje yoghurt/koffiemelk dat is ook lekker.
Een beetje yoghurt 25 gram mayonaise en beetje slafris en tomatenpuree en wat kruiden is ook lekker.

Witlof schuitje:
Haal een stronkje witlof uit elkaar en vul de blaadjes op met bv. Geraspte wortel, geraspte knolselderij, geraspte kool en een van deze bovenstaande sausjes.
Garneer met verse peterselie.
Lekker bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, komkommerschijfjes, paprika stukjes en ga maar zo door.