vrijdag 1 februari 2013

rode kool schotel


Rode kool

Benodigdheden:
rode kool (zoveel u wilt), 1/2 appel in blokjes, 12,5 gram rozijnen, kaneel, zoetstof, scheutje azijn, bodempje water.

135 gram rund gehakt, (heren 185 gram), 65 gram gesnipperde ui, 3 gesneden champignons (mag meer), kruiden voor rundvlees (bijvoorbeeld van verstege of kruidenwebwinkel.nl), juspoeder (EGA) 1 tl. mosterd, scheutje water.

Puree  maken van 100 gram gekookte aardappel en 100 gram pastinaak, peper, nootmuskaat, scheutje halfvolle melk en 15 gram boter.

Stoof de rode kool met alle ingredienten  gaar.

Meng de kruiden met het gehakt. Bak het gehakt rul, haal het eventuele vet eraf en voeg de ui en champignons toe. Bak deze even mee. voeg dan wat water, juspoeder en de mosterd toe en laat het geheel zachtjes pruttelen.

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal, daarop de rode kool en dek het af met de puree.

Eet smakelijk!