zondag 3 februari 2013

SOJA - LICITHINEKORRELS



De EGA soja-lecithinekorrels kunnen worden toegepast ter ondersteuning van een goede vetstofwisseling, voor een verantwoord cholesterolgehalte en voor het behoud van sterke vaatwanden. Ook ter verbetering van het geheugen en de concentratie en voor betere leerprestaties kan dit voedingssupplement worden ingezet.

Productkenmerken
EGA soja-lecithine korrels bevatten plantaardig vet dat rijk is aan onverzadigde vetzuren, fosfatiden en choline. Lecithine is vooral bekend als emulgator en als bouwstof voor het zenuwstelsel. Door de emulgerende eigenschappen houdt lecithine alle vetten in oplossing.
Lecithinekorrels zijn dan ook o.a. geschikt voor een cholesterolbeperkt dieet.

Ons voedsel bevat in veel gevallen te weinig lecithine om in onze behoefte te voorzien. Hierdoor zijn EGA lecithinekorrels een welkome aanvulling op het voedingsmiddelenpakket voor hen die zware lichamelijke arbeid verrichten, voor sporters en voor ouderen. Bij het ouder worden neemt het geheugen in min of meerdere mate af. Voor een optimale werking van het geheugen hebben de hersenen o.a. choline nodig.

Lecithine is rijk aan choline. Volgens recentelijk wetenschappelijke bevindingen verbetert lecithine het geheugen, zowel bij jong als oud. Uit verschillende experimenten en onderzoeken is gebleken dat lecithine een zenuwsterkende werking heeft. Bij dagelijks gebruik van een extra hoeveelheid lecithine worden het reactievermogen en de vitaliteit verhoogd.

Gebruik

Drie maal daags 1 tot 3 theelepels, toe te voegen aan yoghurt, pap, kwark, vruchtensap, muesli, of desserts. Het is aan te bevelen, naast het gebruik van lecithine, voldoende meervoudig onverzadigde vetzuren met de voeding op te nemen, b.v. in de vorm van zonnebloem of safloerolie.



De EGA soja-lecithinekorrels zijn verkrijgbaar in bussen van 350 gram.
Te bestellen bij je cursusleidster of via de site van Ega Nederland.