dinsdag 15 oktober 2013

Spaghetti all'aglio, olio e peperoncino

Italiaans, hoofdgerecht voor 4 personen.


Ingrediƫnten
400 g spaghetti(= 160 gram ongekookt)
4 teentjes knoflook
1 rode peper
2 el olijfolie extra vierge
400 g gerookte kip

Bereiden
  1. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
  3. Halveer het rode pepertje, verwijder de zaadjes en snijd het in dunne reepjes.
  4. Verwarm op de laagste stand de olijfolie in een steelpan en roer de knoflook en rode peper erdoor, en voeg de gerookte kip in blokjes toe.
  5. Smoor het geheel 1-2 minuten op een heel laag pitje. De knoflook mag niet kleuren. Giet de spaghetti af en meng de olie met knoflook erdoor.
  6. Schep de spaghetti in vier diepe borden.
Groente naar keuze, kan bijvoorbeeld zijn 125 gram peultjes per persoon.

Hierbij serveer je een frisse gemengde salade.

gerecht aangepast uit AH recepten.