Tips voor als u met de feestdagen wilt gaan steengrillen of gourmetten :
*Kies magere vlees- en vissoorten en koop redelijk afgepaste hoeveelheden. Vaak koop je teveel en dan blijf je toch eten.
*Kies magere vlees- en vissoorten en koop redelijk afgepaste hoeveelheden. Vaak koop je teveel en dan blijf je toch eten.
*Serveer vooraf een lekkere soep. Dan heb je al een maagvulling voordat je aan de gourmet begint.
*Maak sauzen met een basis van yoghurt en vermijd kant en klare roomsauzen zoals cocktailsaus, knoflooksaus...
, mosterdsaus enz.
*Pas op met stokbrood want daar blijf je vaak van eten.
*Maak ruim gebruik van groenten. Om mee te bakken (ui, champignons, paprika, courgette) of om tussendoor van te ‘snoepen’ (komkommer, cherrytomaatjes, wortel, Amsterdamse ui, augurk, salade).
*Gebruik geen olie of boter. Neem een goede anti-aanbak pan of bakplaat. Het is vaak een gewoonte om er elke keer boter bij te doen terwijl het eigenlijk niet nodig is!
*Neem i.p.v. frites of aardappelsalade voorgekookte aardappelschijfjes en bak die mee.
Fruit smaakt ook prima bij gourmet of steengrill. Je kun het meebakken (ananas, perzik), tussendoor eten (schijf meloen of mango) of als fruitsalade.