donderdag 1 december 2016

Zuurkool schotel met gerookte kip


Benodigdheden:
Voor de puree: 100 gram aardappel, 75 gram knolselderij, 75 gram  pastinaak, mosterd, verse peper, 1 el  gedroogde uivlokken,  peper knoflook kruiden  en ca. 50 cc hv melk.
Voor de zuurkool variant:
100 gram gerookte kip (voor heren 150 gram), zuurkool (zoveel je wilt) , ½ appel en 50 gram ananas uit blik op eigen sap, 65 gram gesnipperde ui, 1 el  C, ½ rode paprika, laurierblaadje, kruidnageltje, kerriepoeder en wat bouillonpoeder.
Bereiding:
Kook de aardappels, knolselderij en pastinaak in water met bouillon gaar. Giet het  aardappel mengsel  af en stamp het door elkaar. Voeg de melk, gedroogde ui en kruiden naar smaak toe. Klop het luchtig met de mixer.
Bak de ui, paprika en appel  aan en voeg de zuurkool en de kruiden toe. Laat de zuurkool gaar worden. Voeg op het laatst de gerookte kip en ananas in stukjes  toe. Maak op smaak met kruiden.
Schep het  zuurkool mengsel in een ovenschaal en verdeel de puree er overheen.  Strooi er wat peper knoflook kruiden overheen en laat de puree een kleurtje krijgen onder de grill.
Als je dit recept voor meerdere personen wilt maken vermenigvuldig je de hoeveelheden en neem daarvan jouw gedeelte.
Een heerlijk recept voor de koude dagen.

Ook lekker met geruld rundgehakt.