EGA BOXMEER & MILSBEEK Je wilt gezond leven, er beter uit zien en meer zelfvertrouwen krijgen? De EGA-afslankmethode is veilig en volkomen verantwoord. Met de EGA eetwijzer leer je hoe je op een gezonde manier je eetwijze kunt aanpassen, we hebben allemaal een stok achter de deur nodig en met steun van je leidster en je medecursisten voel je die steun. Ik wil je daar graag bij helpen.
donderdag 29 april 2010
dinsdag 27 april 2010
recept lasagne
lasagne
Benodigdheden: 135 gram rund gehakt (heren 185 gram) 1/2 bakje gesneden champignons, 65 gram gesnipperde ui, 60 gram courgette in blokjes, 1/3 blikje tomatenblokjes, 150 cc tomatensap (pak), Italiaanse kruiden, verse basilicum, takje tijm, takje rozemarijn en wat peper knoflook kruiden. 40 gram ongekookte lasagne vellen.
Voor de bechamelsaus: 15 gram boter, 15 gram bloem, 100 cc bouillon, 50 cc half volle melk, 3 bolletjes diepvries spinazie, verse peper.
Bereidingwijze:
bak het gehakt rul en voeg de droge kruiden toe. Haal het evt. vet uit de pan en voeg de gesneden groente toe en laat dit even mee bakken. Voeg dan de tomaatblokjes met de tomatensap toe en laat het geheel even pruttelen tot er een lobbige saus ontstaat. Voeg als laatste de verse kruiden toe.
Neem een ovenschaal en begin met een laagje saus, daarna een vel lasagne om en om. Eindig met een laagje saus en zet de schaal ca. 25 minuutjes in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Verwarm, in de laatste 5 minuten, 15 gram boter en voeg daar 15 gram bloem aan toe (roux maken) laat even gaar worden en voeg de bouillon met de melk langzaam toe tot er een gebonden saus ontstaat. Doe er dan de spinazie bij en wat verse peper. Als de lasagne gaar is schenk dan de bechamelsaus over de schotel. Daarna NIET meer in de oven!! neem er een lekkere groene salade bij. Eet smakelijk!!
kijk voor meer recepten op egarecepten.
vrijdag 16 april 2010
dinsdag 13 april 2010
leuke broodplankjes
wil jij ook zo gezellig je boterham opeten. kijk dan op deze site en je ziet verschillende broodplankjes. ze kosten €6,95 en worden nog leuk ingepakt.
klik hier
Pineberry de witte aardbei
Pineberry: witte aardbei met ananassmaak
Groot- Brittannië heeft deze week een nieuw fruitsoort gelanceerd, genaamd Pineberry. Deze witte vrucht ziet er uit als een onrijpe aardbei met rode zaden en een ananassmaak.
De pineberry groeide in het wild in Zuid-Amerika. Zeven jaar geleden was de kans groot dat de vrucht ging uitsterven. Nederlandse boeren zouden de witte aardbei gered hebben en sindsdien groeien de vruchten in kassen.
In het begin zijn de vruchten groen van kleur, waarna ze een witte kleur krijgen. Als de zaden rood van kleur worden, zijn de pineberry’s klaar om opgegeten te worden.
Door hun opvallende uiterlijk geven de pineberry’s een leuke draai aan desserts.
Eerst dachten we dat het een 1 april grap was maar op rtl 4 bij koffietijd had de kok ze ook. En ook heeft iemand ze al zien liggen bij de groenteboer.
donderdag 8 april 2010
verwen je zelf
Hallo
als je goed op weg bent met afslanken verwen je zelf een keer en ga een kijkje nemen bij kado en sfeerartikelen "t pleintje". Klik hier.
dinsdag 6 april 2010
Kadootje voor die zich in April aanmelden bij EGA
op één van onze cursussen krijgt u,
van uw cursusleidster, een pakje grillfit zakjes (inhoud 2 zakjes) cadeau.
In deze grillfit zakjes kunt u uw vlees, vis of kip, zonder toegevoegde vetten,
heerlijk gaar en bruin bakken.
Mooi Weer
De tijd van de ijsjes komen er weer aan. En vooral als het zonnetje net als nu aan de hemel staat maar kijk maar eens hoeveel calorieën in een ijsje zitten.
Hier een paar op een rijtje gezet voor jullie.
IJs
calorieën (kcal)
per (stuk/100 gram etc)
raket 40kcal
festini peer 50 kcal
split 65 kcal
calippo cola 95 kcal
solero 99 kcal
frusi 110 kcal
magnum mini (classic) 169 kcal
cornetto 195 kcal
magnum (classic) 269 kcal
Hier een paar op een rijtje gezet voor jullie.
IJs
calorieën (kcal)
per (stuk/100 gram etc)
raket 40kcal
festini peer 50 kcal
split 65 kcal
calippo cola 95 kcal
solero 99 kcal
frusi 110 kcal
magnum mini (classic) 169 kcal
cornetto 195 kcal
magnum (classic) 269 kcal
maandag 5 april 2010
donderdag 1 april 2010
BROOD
Brood wordt in de hele wereld gegeten. Maar het ziet er niet overal hetzelfde uit. In Nederland eten de meeste mensen dungesneden boterhammen. De Fransen eten graag stokbrood. En in Engeland houden ze van sandwiches, dat zijn dubbele boterhammen met iets ertussen. In al die soorten brood zit ongeveer hetzelfde. Meel, gist en water. Meel is gemalen graan. Door gist toe te voegen, rijst het brood en wordt het luchtig. Brood is er niet altijd geweest. Ongeveer achtduizend jaar geleden aten de mensen wel graan. Dat was zo hard dat ze er water bij deden. Dat werd een soort pap. Toen ze minder water bij de pap deden, werd het deeg. Dat konden ze bakken.Brood wordt van graankorrels gemaakt. Er zijn verschillende soorten graan: tarwe, rogge, gerst en mais. Van al die soorten kan een bakker brood maken. In Nederland groeit vooral rogge. Maar brood van tarwe is lekkerder. Daarom halen we tarwe uit Amerika en Rusland. Graankorrels moeten eerst worden gemalen om er brood van te kunnen bakken. Van grof gemalen hele graankorrels wordt volkorenbrood gebakken. Als alleen het witte binnenste van een graankorrel wordt gemalen, dan krijg je witte bloem. Daarvan kun je wit brood, kadetjes en stokbrood maken.Een bakker staat 's ochtends vroeg op. Voordat de winkel opengaat, moeten alle broden klaar zijn. Elke dag opnieuw, want brood droogt snel uit. En vers brood is het lekkerste dat er is. De bakker mengt het meel, gist en water in grote kuipen. Om daar een goed deeg van te maken, moet het gekneed worden. Dat doet hij niet zelf. Hij heeft er in zijn bakkerij machines voor. Als de kneedmachine klaar is, maakt hij er bollen van. Die gaan in de bollenkast. Dat is een warme ruimte waar het deeg rustig kan rijzen. Daarna gaat het deeg in pannen of bussen. Dat zijn de metalen vormen waarin de broden gebakken worden.Een bakker die alles zelf doet heet een warme bakker. Sommige bakkers kopen half afgebakken broden. Die moeten nog even in de oven. Zo kan de bakker altijd vers brood verkopen. En het ruikt lekker in zijn winkel. Brood dat je in een supermarkt koopt, komt niet van een warme bakker. Het wordt gemaakt in een broodfabriek. Daar gaat alles met de lopende band. Veel mensen houden niet van fabrieksbrood. Ze kopen liever vers brood bij een bakker. Dat smaakt niet alleen beter, het ruikt ook lekkerder.
Abonneren op:
Posts (Atom)