zaterdag 15 mei 2010

recept uiensoep



uiensoep
Benodigdheden: 125 gram ui, 250 cc rundvleesbouillon (blokje)

1 laurierblaadjes, 1/2 teentje geperste knoflook, 1 takje tijm, verse peper en eventueel wat kruidenzout. 30 gram pittige kaas en 60 gram bruin stokbrood.

Bereiding: bak de uien zachtjes met de uitgeperste knoflook op een panfitvel. Haal daarna het panfitje uit de pan en voeg de bouillon, laurierblaadje en tijm toe. Laat het soepje ca 20 minuutjes zachtjes trekken. Haal daarna het laurierblaadje en de tijm eruit. Snij het stokbrood in stukken en leg 1 stukje stokbrood op de soep en doe daar de kaas overheen. Zet de soep onder de gril tot de kaas gesmolten is. naar smaak kruiden met verse peper en kruidenzout.

Eet de rest van het stokbrood bij de soep. voor meer recepten klik hier