dinsdag 6 juli 2010

aardappelsalade met peultjes en zalm


Gerecht voor 1 persoon.

Ingrediënten:
125 gram peultjes
100 gram voorgekookte aardappelpartjes of -schijfjes
100 g gerookte zalmsnippers
8 cherrytomaatjes
voor de dressing:
1 eetl. olijfolie
1 eetl. yoghurt
beetje. citroensap
beetje. gehakte dille (vers of diepvries)
versgemalen peper zout

Bereiding:


Haal de peultjes af en kook ze 4 minuten.

Giet ze af en spoel er koud water over.

Kook de aardappelen 5 minuten of tot ze beetgaar zijn.

Giet ze af en laat ze goed uitlekken.

Schep peultjes, aardappel, zalm en tomaten, in stukjes gesneden, luchtig door elkaar.
Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de salade.

Suggestie:
In plaats van zalm is rauwe ham of tonijn naturel (blik) ook heel lekker.