maandag 6 december 2010

Forel op toast


4 personen Ingrediƫnten
1/2 brood, boule beurre
100 ml halfvolle melk
1 bakje amandelschaafsel (55 g)
1/2 bakje cherrytomaten (a 250 g)
1 potje gegrilde paprika's (rood, 295 g)
1 teen knoflook, fijngesneden
4 el olijfolie
2 pakjes gerookte forelfilet (a 125 g)



Bereiden
1. Snijd 4 dunne sneetjes van het brood. Haal het zachte binnenste uit de rest van het brood en week het in de melk. Rooster de amandel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de cherry tomaten in kwarten. 2. Knijp het geweekte brood uit en leg het in een kom. Voeg de paprika's, het vocht uit de pot, de knoflook en 2/3 van de amandel toe. Pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. 3. Besprenkel elk sneetje brood met 1 el olie en gril 3 min. aan elke kant in de grillpan. Verdeel de forel erover, bestrooi met de rest van de amandel en garneer met de tomaat. Serveer de saus apart.

Even aanpassen aan de EGAEETWIJZER.