woensdag 8 december 2010

Lente ui met varkenshaas voor 2 personen


100 gram lente ui, 270 gram varkenshaas,1 eetl. Cajunkruiden, 2 eetl. olie, 1 theelepel bloem, 1/4 vleesbouillontablet, 1 eetlepel azijn, 100 gram aardappel, 150 gram peultjes of doperwten.

Snijd de varkenshaas in plakken van 1 cm dikte.
Wrijf het vlees in met cajunkruiden (Houd 1 theelepel apart) en laat het even intrekken.
Snijd de lente-uitjes ook het groen in schuine stukken van ongeveer 2 cm.
Verwarm 1 eetlepel olie en smoor de lente-uitjes.
Roer de bloem + de theelepel cajunkruiden erdoor en vervolgens 2 dl water, 1/4 bouillontablet en de azijn. Laat de lente-ui-saus op een matig vuurtje 5 minuten koken.
Bak de varkenshaas op een panfitvel, leg ze daarna in de saus en laat het geheel nog 2
minuten pruttelen, hierbij serveert u de 100 gram aardappel en de peultjes of doperwten.