woensdag 8 december 2010

Appel-Tonijnsalade


1 appel geschild in dunne schijfjes, 200 gram geraspte wortelen, sap van 1 citroen
25 gram rozijnen, 1 sinasappel in stukjes, 2 stengels bleekselderij fijngehakt
200 gram tonijn uit blik (uitgelekt) in stukjes, paar druppels zoetstof, 25 gram mayonaise

Meng de wortel en de appel en de helft van de citroen.
Zet de rozijnen in heet water en laat ze 1 minuut wellen. Laat ze daarna goed uitlekken. Voeg de rozijnen, selderij, tonijn in stukjes, en sinasappel toe.
Meng dan de mayonaise, zoetstof en citroensap goed door elkaar en giet dit over de salade, meng alles goed door elkaar.

Dit recept bevat 1 ½ vrucht, 100 gram vis en ½ vet van de dag.

Eet hierbij per persoon 2 boterhammen .
(tip. Rooster de boterhammen besmeer ze met ½ eetlepel roomboter.
Let op: Dan heb je het vet van de dag opgebruikt)