Je weet het wel, je moet minstens twee ons groente en twee stuks fruit per dag eten. Toch blijkt dit in de praktijk niet makkelijk. Veel Nederlanders eten te weinig groente en fruit. Leontien geeft je tips waarmee je eenvoudig aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid komt.
Tips en trucs
Voeg met het ontbijt fruit toe aan je cornflakes, cruesli of havermout.
Creƫer je eigen yoghurtsmaak door aan gewone yoghurt vers fruit toe te voegen.
Neem naar je werk rauwe groente en fruit mee als tussendoortje, in plaats van snoep of koekjes. Zorg dat je wortels, sugar snaps of rozijnen altijd op werk, in de auto of je rugzak hebt zitten.
Gebruik salsadip met stukjes groente, in plaats van romige dipsausjes.
Drink verse sinaasappelsap in plaats van koffie of frisdrank.
Ga je buiten de deur lunchen? Neem een salade of een sandwich met veel groente.
Voeg ingevroren groente toe aan pastasauzen. Het is een makkelijke manier om aan een extra portie groente te komen.
Zet een fruitschaal centraal in het zicht. Sinaasappels, bananen, kiwi’s en appels zorgen voor een kleurrijk aanzicht. En als je het fruit ziet, zul je het willen eten.
Gedroogd fruit is net zo makkelijk mee te nemen als chips en zorgt voor minder rotzooi.
Wanneer je groente kookt, maak dan 2 tot drie keer zo veel dan je nodig hebt. Laat de extra groente direct afkoelen en bewaar het voor morgen. Dit scheelt veel tijd.
Voeg boontjes, broccoli, tomaten, spinazie of paprika toe aan kant-en-klare soepen.
Beleg je pizza met extra groente of ananas in plaats van extra vlees of kaas.
Eet bessen, meloen, peer of aardbeien als toetje.
Ingevroren fruit en groente zijn bijna net zo gezond als de verse variant en je hebt ze binnen een mum van tijd op tafel.
ruit combineert uitstekend met bepaalde hoofdgerechten. Rozijnen, appels en stukjes mandarijn zijn heerlijk door een salade. Appels vullen varkensvlees aan, ananas gaat goed samen met vis en stukjes sinaasappel zijn erg lekker bij kip.
Tips en trucs
Voeg met het ontbijt fruit toe aan je cornflakes, cruesli of havermout.
Creƫer je eigen yoghurtsmaak door aan gewone yoghurt vers fruit toe te voegen.
Neem naar je werk rauwe groente en fruit mee als tussendoortje, in plaats van snoep of koekjes. Zorg dat je wortels, sugar snaps of rozijnen altijd op werk, in de auto of je rugzak hebt zitten.
Gebruik salsadip met stukjes groente, in plaats van romige dipsausjes.
Drink verse sinaasappelsap in plaats van koffie of frisdrank.
Ga je buiten de deur lunchen? Neem een salade of een sandwich met veel groente.
Voeg ingevroren groente toe aan pastasauzen. Het is een makkelijke manier om aan een extra portie groente te komen.
Zet een fruitschaal centraal in het zicht. Sinaasappels, bananen, kiwi’s en appels zorgen voor een kleurrijk aanzicht. En als je het fruit ziet, zul je het willen eten.
Gedroogd fruit is net zo makkelijk mee te nemen als chips en zorgt voor minder rotzooi.
Wanneer je groente kookt, maak dan 2 tot drie keer zo veel dan je nodig hebt. Laat de extra groente direct afkoelen en bewaar het voor morgen. Dit scheelt veel tijd.
Voeg boontjes, broccoli, tomaten, spinazie of paprika toe aan kant-en-klare soepen.
Beleg je pizza met extra groente of ananas in plaats van extra vlees of kaas.
Eet bessen, meloen, peer of aardbeien als toetje.
Ingevroren fruit en groente zijn bijna net zo gezond als de verse variant en je hebt ze binnen een mum van tijd op tafel.
ruit combineert uitstekend met bepaalde hoofdgerechten. Rozijnen, appels en stukjes mandarijn zijn heerlijk door een salade. Appels vullen varkensvlees aan, ananas gaat goed samen met vis en stukjes sinaasappel zijn erg lekker bij kip.