donderdag 13 januari 2011

Volkorenbruschette met rauwe ham en meloen 2 pers.


Ingrediƫnten
4 dikke sneden donker vloer volkorenbrood
1/4 meloen
2-3 eetlepels olijfolie extra vierge of 25 g boter
4 eetlepels honing
8 plakjes rauwe ham
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels verse basilicum, in reepjes


Bereiding
Rooster de sneden brood in een grillpan of in de broodrooster mooi bruin. Schil intussen de meloen, verwijder de pitjes en snijd het stuk in 8 dunne plakken. Leg de geroosterde sneden brood op vier bordjes en sprenkel wat olijfolie over of besmeer ze met boter. Strijk over elk sneetje een eetlepel honing uit. Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en rangschik ze samen met de plakken meloen op de sneden brood. Maal er eventueel wat zwarte peper boven. Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes.
even met eetwijzer aanpassen.