zondag 13 maart 2011

Franse boerenomelet



hoofdgerecht bereiden25 min 4 personen

Ingrediƫnten
6 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt
8 eieren
1 doosje camembert (kaas, 240 g), in blokjes
6 sneetjes donker volkorenbrood.

Bereiden
In wok 2 el olie verhitten en ui, paprika en courgette omscheppend 5 min. bakken. Tomatenblokjes toevoegen en nog 2 min. bakken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Groenten op laag vuur warm houden. Eieren loskloppen met zout en peper. In koekenpan 1 el olie verhitten en van kwart van eimengsel omelet bakken. Met rest van ei en olie zo nog 3 omeletten bakken. Warm houden in aluminiumfolie. Omeletten op vier borden leggen. Groenten op onderste helft van omeletten scheppen en camembert hierover verdelen. Omeletten over vulling vouwen en serveren met volkorenbrood.

even aan de ega EETWIJZER aanpassen