donderdag 10 maart 2011

Raapstelenstamppot met gemarineerde kip


Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediƫnten
400 gram kipfilet (biologisch)
1 dl ketjap manis
peper, zout
900 gram aardappelen (kruimig kokende)
600 g raapstelen
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
ca. 100 ml melk
2 eetlepels boter

Bereiding
Snij de kipfilet in blokjes en vermeng deze met de ketjap, peper en zout. In de koelkast bewaren tot gebruik. Schil de aardappelen en kook deze in weinig water gaar. Maak de raapstelen schoon en snij de bladeren met de stelen in reepjes. Pel het teentje knoflook. Laat de kipfilet uitlekken (vocht opvangen). Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Voeg de ketjap toe en laat de kipfilet ongeveer 10 minuten pruttelen in een pan zonder deksel, af en toe omscheppen.Giet ondertussen de aardappelen af en stamp deze fijn met een pureestamper. Roer de melk, boter, peper en zout door de puree. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de fijngesneden raapstelen door de puree. Enkele minuten goed doorwarmen zodat de stamppot goed heet is en de raapstelen wat geslonken. Dien de stamppot op met de ketjapkip er apart bij.

Pas dit recept aan onze EETWIJZER en breng het mee naar de cursus.