vrijdag 6 mei 2011

Aspergesalade met mosterdressing


Ingrediƫnten voor 4 personen
500 gram aardappelen
5 dl. groentebouillon
1 kilo. (rauwe) asperges
zout
peper
1 tl. mosterd
2-3 el. witte wijnazijn
10 el. olijfolie
4 plakjes robief
3 plukjes veldsla

Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in een pan met groentebouillon. Snijd ze daarna in partjes.
2. Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Stoom of kook de asperges gaar in 8-10 minuten en snijd ze daarna in stukken.
3. Meng voor de dressing de mosterd, wat zout, peper en azijn en klop hier langzaam de olie door.
4. Doe de dressing door de aardappelen en de asperges. Leg een plakje rosbief over de salade en garneer met blaadjes veldsla.
5. Serveer de salade lauwwarm.

Aspergeweetje: Door twee asperges tegen elkaar te wrijven hoor je of ze vers zijn. Als je direct een piepend geluid hoort is dat een teken van versheid.

Even met de EETWIJZER aanpassen