EGA BOXMEER & MILSBEEK Je wilt gezond leven, er beter uit zien en meer zelfvertrouwen krijgen? De EGA-afslankmethode is veilig en volkomen verantwoord. Met de EGA eetwijzer leer je hoe je op een gezonde manier je eetwijze kunt aanpassen, we hebben allemaal een stok achter de deur nodig en met steun van je leidster en je medecursisten voel je die steun. Ik wil je daar graag bij helpen.
donderdag 5 mei 2011
'Samen eten is gezond'
Dit blijkt uit onderzoek aan de University of Illinois. Onderzoeker Amber Hammons bestudeerde samen met haar collega's 17 onderzoeken naar kinderen, voeding en eetpatronen. Het is voor het eerst dat onderzoek een verband laat zien tussen familiegewoonten en een gezond voedingspatroon van het kind.
Gezondheid eten
"Kinderen uit families die vijf keer per week samen eten hebben 25 procent minder kans op het ontwikkelen van gezondheids- en eetproblemen in vergelijking met gezinnen die maar een keer per week samen eten," vertelt Hammons. "Samen eten lijkt een beschermende factor te vormen."
Het eetgedrag van kinderen die vaak met hun ouders samen eten is over het algemeen gezonder. Ook als de ouders er niet bij zijn eten zij vaker gezond dan hun leeftijdsgenoten die minder regelmatig maaltijden delen.
BAARN - Samen aan tafel de maaltijd gebruiken. Gezellig, maar ook heel gezond. Kinderen die samen met hun ouders aan tafel eten zijn gezonder, hebben een lagere kans op overgewicht en ontwikkelen betere eetgewoonten.
Eetstoornissen
Naast een kleinere kans op overgewicht, vermindert regelmatig gezamenlijk eten ook de kans op verstoord eetgedrag. Vijf keer per week samen eten verkleint de kans op een verstoord eetpatroon zelfs met 35 procent.
Onder verstoord eetgedrag valt bijvoorbeeld het gebruiken van laxeermiddelen of dieetpillen, vasten, bewust overgeven of het overslaan van maaltijden. Dit zijn vaak de eerste symptomen van een eetstoornis.
Hammons: "Gezamenlijke maaltijden vormen voor ouders het perfecte moment om verstoord eetgedrag te herkennen en te voorkomen. Daarbij is het ook een moment voor goede gesprekken, waardoor tieners eventueel over hun problemen kunnen praten."