zondag 22 mei 2011

TOMATEN

Tomaten, wie kent ze niet.
de mooie rode groeten of vrucht net hoe je ze eet.
klik hier en je kunt meer info lezen over de tomaat en de verschillende soorten tomaten. als je op het plusje drukt dan komt er info te staan en meteen nog een receptje erbij.

hier onder twee lekkere recepten met tomaat.
wel even goed aanpassen met de eetwijzer.




Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip
voor 4 personen


Ingrediƫnten
2 el yoghurt
3 el mayonaise
2 tl mosterd
1/2 bakje bieslook (a 25 g), fijngesneden
1 bakje cherry tomaten (250 g)
tapasprikkers

Bereiden
Meng de yoghurt, mayonaise en de mosterd in een kommetje. Meng de bieslook door de saus. Prik de tomaten aan een tapasprikker en serveer met de yoghurtdip.



Tomatensalade met broccoli
voor 4 personen

Ingrediƫnten
400 g broccoli, in kleine roosjes
1 schaal trostomaten, tasty tom
1 rode ui, in dunne ringen
1 gele paprika, in repen
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn (flesje 250 ml)
2 tl vloeibare honing
50 g Pecorino Romano (kaas) 47

Bereiden
1. Kook de broccoli in 4-5 min. in water met zout beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. 2. Snijd de tomaten in 4 parten. Meng in een schaal met de broccoli, ui en paprika. Klop een dressing van de olie, azijn en honing. Breng op smaak met peper en zout. 3. Besprenkel de salade met de dressing, schaaf de kaas er met een dunschiller boven. Serveer direct. Lekker met gepofte aardappel en gegrilde kipfilet.

Pas deze recepten nog even aan onze EETWIJZER.
Let er wel op dat de recepten voor 4 personen zijn.