zondag 30 oktober 2011

lekker fruit drankje


Ingrediënten
125 gr ananas (bijv. elstar), schoongeboend (vers)
100 gram op eigensap uit blik.
1 friszoete appels in roosjes

Bereiden
Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Zet de vrucht rechtop op de snijplank en snijd rondom met een scherp mes de schil eraf. Snijd de ananas in de lengte doormidden en elke helft in 4 of 5 parten, Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Doe het fruit in de blender en mix het. je kunt er eerst ook wat ijsblokje in doen voor de frisheid. Serveer direct.





Appel-komkommer-bleekselderijsap
Ingrediënten
750 g friszoete appels (bijv. elstar), schoongeboend
1 komkommer
3 stengels bleekselderij, gewassen.
Materialen
sapcentrifuge.Of blender.

Bereiden
Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Schil de komkommer met een kaasschaaf of een dunschiller. Doe de komkommer en bleekselderij in de sapcentrifuge, gevolgd door de appel. Vang het sap op en verdeel over 4 grote glazen. Serveer direct.

Even aan EETWIJZER aanpassen.