donderdag 12 april 2012

kip kerrie met rijst


Benodigdheden per persoon:

135 gram kipfilet in blokjes (heren 185 gr.), 45 gram ui, 1/3 bakje champignons, 1/3 rode paprika, ½ appel, 50 gram ananas, kipkruiden, knoflook en sperziebonen gekookt in de bouillon,

Voor de saus: 15 gram roomboter, 15 gram bloem, melk, bouillon, kerriepoeder, koenjit, knoflook/peper kruiden, ketjap, bouillonpoeder

Bak de ui en de knoflook en voeg de kip,met kipkruiden ingesmeerd, toe. Daarna de paprika en champignons.
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Maak een roux en voeg langzaam wat water en melk toe tot er een saus ontstaat. Goed blijven roeren anders gaat het klonteren.
Voeg de kruiden en ketjap toe en schep de saus bij het kip groente mengsel
Eet hierbij 100 gram rijst en de sperziebonen.

Eet smakelijk!!!