zondag 24 juni 2012

Roer­ei met groen­ten 4 pers.

Roerei met groenten


4 middelgrote bospeentjes
100 g sugar snaps     
200 g broccoli     
2 rode pepers     
2 uien     
2 teentjes knoflook     
1 el olie     
2 el ketjap     
2 eieren     
zout en versgemalen peper     
nootmuskaat     
10 g verse koriander     
sambal



 

Bereiden

Groenten schoonmaken. Worteltjes in dunne plakjes snijden. Sugar snaps halveren. Pan met ruim water aan de kook brengen. Worteltjes en sugar snaps ca. 2 minuten kort koken. Afgieten en groenten laten uitlekken. Broccoli in kleine roosjes van ca. 2 cm verdelen. Pepers halveren, zaadlijsten verwijderen en pepers in dunne reepjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. Wok met 1 el olie verhitten. Ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Wortel, broccoli, sugar snaps, peperreepjes en 2 el ketjap erdoor scheppen en op hoog vuur ca. 4 minuten roerbakken tot alles beetgaar is. Voeg 3/4 dl water toe en laat het ca. 2 minuten op hoog vuur koken. In kom eieren loskloppen met zout, peper en mespunt nootmuskaat, en over groenten schenken. Al roerbakkend ei in ca. 2 minuten laten stollen. Koriander fijnhakken en erdoor scheppen. Op smaak brengen met sambal.
Dit Recept even aanpassen aan  onze EGA EETWIJZER.
Smakelijk.