zondag 24 juni 2012

De BBQ komt er weer aan.








hier wat tips voor de BBQ

Spiesen:

135 gram rauw gewogen, vlees, vis, kip, (heren 185 gram).

Rijg deze op spiesen met bv. Ananas, ui, courgette, champignons, enz.

groentesticks
gemarineerd in de ketjap, honing, kruiden en gesnipperde prei is heerlijk.
Aardappelsalade:
100 gram aardappelblokjes, gesnipperde prei, 25 gram doperwten, gesnipperde paprika. Dit alles door elkaar roeren. Dressing van 10 gram mayonaise, 15 gram Biogarde yoghurt, lepeltje acacia honing, bieslook, knoflook, mosterd, peper en zout.
Sausjes
met yoghurt en kruiden. Bijvoorbeeld: yoghurt, bieslook, knoflook, kruidenzout. Of yoghurt, gesnipperde prei, tomatenpuree, Italiaanse kruiden.
visspiesen:
- tonijn met courgette en schijfjes citroen.
-Zalmfilet met garnalen en kerst tomaatjes.
-Reepjes tilapia, dunne wortel plakken (met kaasschaaf snijden) op een spies rijgen. Van te voren marineren in ketjap met honing en citroensap en kruiden naar smaak. Aluminium folie op de BBQ leggen en daar de vis spiesen op gaar maken.

Ga met je vrije groenten lekkere salades maken.
ook met je fruit kun je hele lekkere salades maken.
dus je hoeft echt niet op een stukje brood en klein stukje vlees te zitten
smul er lekker van.